Amgea en Parnassia lanceert ‘Funda’ voor zorgvastgoed

Parnassia lanceert ‘Funda’ voor zorgvastgoed

Bron: Zorgvisie.nl Huisvesting

Steeds meer zorginstellingen zitten opgescheept met boventallige gebouwen. Met de website ZOGO.nl wil de Parnassia Groep een landelijk platform creëren voor vraag en aanbod van zorgvastgoed.

Leegstand is een steeds groter probleem voor zorgaanbieders in de care. Ggz-aanbieders moeten in 2020 dertig procent van hun klinische bedden hebben afgebouwd. In de ouderenzorg krijgen zorginstellingen geen geld meer voor cliënten met een lichte zorgzwaarte (zzp 1 tot en met 3). Naar schatting 800 locaties zullen de komende jaren de deuren sluiten. Ook instellingen in de gehandicaptenzorg willen door de overheidsbezuinigingen vastgoed afstoten. De initiators van de nieuwe website ZOGO.nl, de Parnassia Groep en Amgea Vastgoed Adviseurs, willen een landelijk platform creëren voor vraag en aanbod van zorgvastgoed. ‘We willen een ondoorzichtige markt transparant maken’, zegt Alexander van der Linden van Amgea. ‘ZOGO.nl biedt zorgorganisaties de kans om leegstaande panden gebruikersgericht aan te bieden, een object te verkopen of een specifieke zoekvraag adequaat uit te zetten.’

Lees het hele artikel op zorgvisie.nl

www.zogo-zorgvastgoed.nl

19 Jun 2014

Zorginstellingen starten verkoopprocedure Bavo-terrein

Parnassia Groep en GGZ Rivierduinen gaan over tot de verkoop van het Bavo-terrein te Noordwijkerhout. Het voormalige instelling... Lees meer »
15 Feb 2017

Amgea in de landelijke top 30!

Amgea Vastgoed Adviseurs staat op nummer 28 in de landelijke top 30. Lees meer »
21 Apr 2015